Ana Sayfa
Duyurular
Final Sınavlarında Uyulması Gereken Kurallar

FİNAL SINAVLARINDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR

SINAVLARDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR

 

  1. Her öğrenci ilan edilen sınav salonunda sınava girmek zorundadır.
  2. Öğrenciler sınavın başlama saatinden beş dakika önce sınav salonunda yerlerini almalıdır.
  3. Sınavın başlangıcından 15 dakikadan sonra gelen öğrenci sınava alınmayacaktır.
  4. Sınavın ilk 15 dakikası içinde öğrencilerin sınavdan çıkmasına izin verilmeyecektir.  Daha sonra, hangi nedenle olursa olsun, çıkan öğrenciler, sınava tekrar alınmayacaklardır.
  5. Öğrenciler sınavda öğrenci kimlik belgesi’ni bulundurmak zorundadır. Öğrenci kimlik kartı yanında olmayanlar kesinlikle sınava alınmayacaktır. Kimlik belgeleri sınav boyunca sıranın üzerinde bulundurulmalıdır.
  6. Sınav süresince cep telefonunuzu tamamen kapamanız ve görünmeyen bir yerde muhafaza etmeniz gerekmektedir. Gözetmenler tarafından cep telefonu görüldüğü takdirde sınav kâğıdınız alınacak ve gerekli yasal işlemler yapılacaktır. Cep telefonu ile ilgili tüm sorumluluk öğrenciye aittir.
  7. Cep telefonlarının hesap makinesi yerine kullanılması kesinlikle yasaktır. Sınavlarda kullanılacak hesap makineleri, yalnızca sınavın gerektirdiği kadar işlemi yapacak yetenekte olmalıdır. Aksi belirtilmedikçe, data bank gibi gelişmiş depolama özellikleri olan makinelerle, grafik çizebilecek kadar yetenekte olan ileri düzey hesap makinelerinin sınavlarda kullanılmasına izin verilmeyecektir.
  8. Sınav başlangıcından itibaren gözetmenlerin uyarılarına uyunuz. Gözetmenler sınav düzenini korumak adına oturma düzeninde değişiklik yapma yetkisine sahiptirler. Sınav boyunca gözetmenin yer değişikliği isteklerine uyunuz.
  9. Sıraların üzerinde sınavla ilgili olabileceği düşünülen yazıları temizleyip, çanta ve ders notlarınızı sıranın üzerinden ve altından kaldırınız. Sınavda öğrencilerin oturdukları yerde ders ile ilgili/ilgisiz herhangi bir ders notu, kitap vb. materyal bulundurmaları kesinlikle yasaktır.
  10. Sınav başlamadan önce sınavda ihtiyaç duyabileceğiniz kalem, silgi, cetvel, hesap makinesi, tablolar vb. araç ve gereçleri yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Sınav esnasında herhangi bir araç gerecin ortak kullanımı yasaktır.
  11. Sınav esnasında uyarılara rağmen düzeni bozucu davranışları sürdüren veya sınav esnasında kopya çeken veya çekmeye yeltenen öğrencilerin bu durumları gözetmen(ler) tarafından tutulacak bir tutanak ile belgelenecek ve haklarında yasal işlem başlatılacaktır.
  12. Sınav bitiminde soru ve cevap kâğıtlarınızı gözetmenlerin belirttiği düzende teslim ediniz. Sınavdaki sorularla ilgili yorumlarınızı ve tartışmalarınızı sınav salonu dışında yapınız.
  13. Sınav salonunu terk eden öğrencilerin sınav bitimine kadar koridorlarda toplanmaları, koridoru terk edene kadar sınav soruları ile ilgili sözlü yorum yapmaları yasaktır.
  14. “Sınavlarda kopya yapmak veya yaptırmak veya bunlara teşebbüs etmek” Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği’nin 9. maddesi (m) fıkrasına göre 1 veya 2 yarıyıl uzaklaştırma cezası gerektirir.
  15. “Derslere veya sınavlara girilmesine, ders veya sınavların yapılmasına herhangi bir şekilde engel olmak” Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği’nin 10. maddesi (n) fıkrasına göre yükseköğretim kurumundan çıkarma cezasını gerektirir.
  16. “Sınavlarda tehditle kopya yapmak, kopya yapan öğrencilerin sınav salonundan çıkarılmasına engel olmak, kendi yerine başkasını sınava sokmak veya başkasının yerine sınava girmek” Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği’nin 10. maddesi (j) fıkrasına göre yükseköğretim kurumundan çıkarma cezası gerektirir.

Tüm öğrencilerimize sınavlarında başarılar dileriz.