Proje: "mutluluk Oyunda"

PROJE: "Mutluluk Oyunda"

Sakarya Üniversitesi Çocuk Gelişimi Öğrenci Kulübü Akademik Başkanı Öğr.Gör.Alaaddin Ağcadağ başkanlığında yürütülen “Mutluluk Oyunda” projesi,gönüllü üniversite öğrencileri ile özel gereksinimli çocukların bir araya gelip çeşitli etkinlikler yapıp,oyunlar oynadığı bir sosyal sorumluluk projesi olup ilk çalışmasını  Dünya Engelliler Gününde (03.12.2019) Camili Selçukbey İlkokulu’nda gerçekleştirdi.

Mutluluk Oyunda projesinin ilk uygulama gününde açılışında Sakarya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu müdürü Prof.Dr.Mehmet Emin Altundemir,Adapazarı İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri, Mustafa Sarımert, Ahmet Kivci ,Sedat Aydın, Selçukbey İlkokulu Müdürü Abuzer Polat, Selçukbey İlkokulu Müdür Yardımcısı Serhat Demirci yer aldı.

Özel gereksinimli çocuklarımız ile gönüllü üniversiteli öğrencilerimiz birlikte ilk önce tuval boyama yaptı.Ardından oyun merkezlerinde golf oyunu,bowling oyunu,pipetle top üfleme oyunu,balon tenisi,labirent oyunu,tangram,halka atma,jenga, oyunları oynayarak eğlenceli vakit geçirdi.Oyun aralarında gönüllü üniversiteli öğrencilerimiz çocukların yüzlerini boyadı.Oyun etkinliği bittikten sonra çocuklarla beraber gönüllü üniversiteli öğrencilerle el baskısı yaptı.

Oyun aşamasının ardından okulun konferans salonunda Saü Çocuk Gelişimi Kulübü öğrencilerinin hazırlamış olduğu dans gösterisi yer aldı. Özel gereksinimli çocuklarımızla birlikte sahnede şarkı söyleyip dans edip eğlenceli vakit geçirdiler.

Uygulama süreci boyunca Saü Çocuk Gelişimi Öğrenci Kulübünün yanında olan, çekimleri gerçekleştiren Saü Kampüsün Sesi ekibine çok teşekkür ederiz.