Ana Sayfa
Duyurular
Yaz Stajı Başvuru Duyurusu

YAZ STAJI BAŞVURU DUYURUSU

Değerli Öğrencilerimiz,

Ülkemizin ve dünyamızın içinde bulunduğu pandemi-COVİD_19 sürecinde sizlerin sağlığı bizler için çok değerlidir. Bu yüzden Sağlık Hizmetleri Meslekyüksekokulu olarak bu süreçte eğitiminizin ve eğitim işlemlerinizin uzaktan ve kolay bir şekilde sürdürülebilmesi için elimizden geleni yapmaktayız.

Zorunlu yaz staj başvurularınızında uzaktan yapılması amacıyla sistem oluşturmuş bulunmaktayız.

  • Daha önce başvuru formu alarak onay işlemini gerçekleştirenler ve sigorta başlangıcı yaptıracak olan öğrenciler ile
  • Başvuru formu hiç almamış ve işlemlerine başlamamış öğrencilerimiz

staj işlemlerinin onaylanması ve sigorta girişlerinin yapılabilmesi amacıyla aşağıdaki duyuruda belirtilen süreci takip etmeleri gerekmektedir.

Yaz staj duyurusu ve yapılacak işlemler için tıklayınız.

NOT:

- Staj işlemlerinin hiçbir aşaması için okula gelmenize gerek yoktur. Online formu doldurup gerekli evrakları sisteme yüklemeniz yeterlidir.

- Sigorta giriş belgeleriniz başvurunuza istinaden staja başlamadan en az 1 gün önce üniversite e-posta hesaplarınıza gönderilecektir.

SIKÇA SORULAN SORULAR

1- Web sayfası "Staj/3+1" sekmesindeki Google formu değil de Word belgesi olan "Staj Kabul Formu"nu doldurarak başvumuzu yapsak kabul olur mu?

  • Yalnızca duyuruda belirtilen "Yaz Stajı Online Başvuru" sekmesindeki google formu doldurup gönderen öğrencilerin staj-sigorta işlemleri yapılacak olup diğer türlü staj başvuru formunun e-posta veya diğer yollarla gönderilmesi kabul edilmemektedir.

2- Staj başlama ve bitiş tarihleri belirtilen kısıma kendi staj yapmak istediğimiz tarih aralığını mı belirtiyoruz ?

  • Staj yapacağınız kurum tarafından staj yapmak üzere kesin kabul edildiğiniz tarih aralığını girmeniz gerekmektedir.

3- Genel sağlık sigortası beyanı ile ilgili olarak ; ailesi tarafından sgk ve bağkur dan yararlanan öğrenciler maddede belirtilen kısmı işaretlemesi durumunda stajda sigorta kısmından yararlanabilecek mi ?

  • Tarafınıza yapılan sigorta girişi "iş ve meslek hastalıkları sigortası" olup kapsamı ilgili kanunda belirtildiği kadardır.

4. Staj yapılacak kurumu seçerken 1 den fazla kurum belirtebiliyor muyuz ?

  • Staj yapacağınız kurumu sadece tek bir kurum olarak belirlemek zorundasınız. Bu yüzden staj yapacağınız kurumdan onay almadan başvuru yapmayınız.

5-  Formlarını okul açıkken alıp Sağlık müdürlüğüne imzalatan aynı zamanda okulda imzalanması gereken hocalarına da imzatan öğrencilerin online başvuru formunu doldurmaları gerekir mi ?

  • Belirtilen türdeki öğrencilerin de online başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir. Aksi halde sigorta işlemleri başlatılamaz.

6- Ben bu yaz stajımı yapmak istiyorum fakat hiçbir işlem yapmadım şuanda ne yapmalıyım ?

  • Öncelikle staj yapacağınız kurumu belirleyerek staj yapacağınız tarihler konusunda anlaşma yapmalısınız,
  • Sonrasında Staj/3+1 sekmesinde bulunan "yaz staj formu"nu kendin doldurarak staj yapacağın kuruma onaylatmalısınız. Okula gelerek onay almana gerek yoktur.
  • Sonrasında Staj/3+1 sekmesinde bulunan duyuruda belirtilen yönergeye uyarak Yaz Stajı Online başvurunu yapmalısın.
  • Sonrasında sigorta işlemin yapılarak giriş belgen üniversite e-posta hesabına mail olarak gönderilecektir.

7- Online başvuru formunda neden Kimlik fotokopisi ve kuruma onaylattığım staj kabul formunun yüklenmesi istenmekte ?

  • Bu belgeler staj işlemlerininzin tamamlanması ve tarafınıza iş ve meslek hastalıkları sigorta girişi yapılırken gereklidir.

​8- Staja en erken ne zaman başlayabiliriz?

  • 2019-2020 Yaz dönemi staj başlama tarihi en erken 1 Haziran 2020'dir. Bu tarihten sonraki tarih aralıklarında staja başlayabilirsiniz.

​9-   İl sağlık müdürlüğüyle yaptığımız görüşmede başvurularımız ve stajlar askıya alındığı ne zaman etkinleşeceği belli olmadığı söylendi. Ancak okulun sayfasındaki duyuruda hastaneyle anlaşma yapmadan başvuru yapmamamız gerektiği belirtilmiş. Bu konuda ne yapabiliriz?

  • Staj başvurusu yapmak için staj tarihinizin ve staj yapacağınız kurumun kesinleşmesini bekleyiniz. Öncelikle staj yapacağınız kurumun sizi kabul etmesi gerekmektedir. Staj tarihiniz kesinleştiğinde başvurunuzu yapabilirsiniz.