Ana Sayfa
Duyurular
Tek Ders Sınav Başvuru ve Sonuçları !!!

TEK DERS SINAV BAŞVURU VE SONUÇLARI !!!

TEK DERS SINAV BAŞVURULARI

Değerli Öğrencilerimiz,

Tek ders başvurularınızı https://ogr.sakarya.edu.tr/tr/TekDers adresinden yapabilirsiniz.

Başvuru tarihleri final sınavları sonrası başlayarak, tek ders sınav tarihinden 2 gün önce sona ermektedir.

 

TEK DERS SINAV BAŞVURU SONUÇLARI

Tek ders başvuru sonuçlarınızı https://ogr.sakarya.edu.tr/tr/TekDers adresinden öğrenebilirsiniz.

Başarılar dileriz.


Tek Ders Sınavı Başvuru Şartları

(1) Mezuniyetleri için tüm derslerden devam şartını yerine getirerek FF,FD veya GR notu aldığı tek dersten veya tüm derslerden geçer not aldığı halde mezun olmak için gereken GNO ≥ 2.00 koşulunu sağlayamayan öğrencilere seçecekleri bir dersten, öğrenimi süresince bir kez olmak üzere akademik takvimde belirlenen tarihlerde tek ders sınav hakkı verilir. Tek ders notu oluşan öğrenciye yeni bir tek ders sınav hakkı tanınmaz. Tek ders sınavına başvurduğu halde sınava girmeyen öğrenciye yeni bir tek ders sınav hakkı verilmez.

(2)Alınmamış veya devam şartı yerine getirilmemiş dersler için tek ders sınav hakkı tanınmaz. Ancak, daha önce alınmış ve devam şartını yerine getirilmiş dersler için en son harf notu DZ olsa dahi tek ders sınav hakkı verilir.

(3)Tek ders sınav sonucunda en yüksek notu (AA) alması halinde dahi GNO ≥ 2.00 koşulunu sağlayamayacak öğrenciye tek ders sınav hakkı tanınmaz. GNO ≥ 2.00 koşulunu sağlayan öğrenciye tek ders sınav hakkı tanınmaz.

(4)Bitirme çalışması, tasarım, staj, işyeri eğitimi/uygulaması,intern uygulaması, öğretmenlik uygulaması veya yönlendirilmiş çalışma gibi uygulama gerektiren derslerden tek ders sınav hakkı tanınmaz.

(5)Tek ders sınavına başvurular kayıtlı olunan birimlere SABİS sistemi üzerindenyapılır.

(6)Tek ders notu, öğrencinin ilgili dersi en son aldığı AKTS değeri üzerinden sisteme işlenir.