Ders Muafiyeti ve İntibak İçin Başvuracak Öğrencilerimizin Dikkatine

Ders Muafiyeti ve İntibak için Başvuracak Öğrencilerimizin Dikkatine

Yüksekokulumuza yeni kayıt yaptırmış öğrencilerimizin dikkatine!

Yüksekokulumuz öğrencisi olmadan önce mezun olduğunuz herhangi bir lisans ve/veya ön lisans programı varsa; mezun olduğunuz programda başarıyla tamamladığınız derslerden muaf olabilmeniz için intibak başvurusu yapmanız gerekmektedir. İntibak başvurusu için bölüm sekreterliğimize teslim etmeniz gereken belgeler şöyledir:

• Mezunu olduğunuz ön lisans/lisans programına/programlarına ait mezuniyet transkripti/transkriptleri
  • Transkriptinizde yer alan tüm derslerin içeriklerini gösteren ders içerikleri
  • Islak imzalı olarak doldurulmuş intibak başvuru formu (ekte yer verilmiştir)

İntibak başvurularınızı şahsen başvuru olarak Bölüm Sekreterliğine yapabilirsiniz. E-posta aracılığıyla yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Başvuruların 11 EKİM 2024  tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

NOT

• Belirtilen süreler dışında öğrenci, kayıt sonrasında üniversitemizin izni dışında farklı bir eğitim kurumundan kazanım elde etse dahi, öğrenim süresi boyunca bir daha muafiyet başvurusu yapamaz. Muafiyet işlemi başvurusu bir defaya mahsus yapılacaktır.
  • Muafiyet ve intibak başvuru formunda derslerin karşılıklarının kodu ve adıyla birlikte eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Ders kodları ve adları için: https://ebs.sakarya.edu.tr/

• Muafiyet ve intibak başvurusunda bulunacak öğrencilerin aşağıda belirtilen ilgili yönetmelik, yönerge ve senato esaslarını incelemeleri önemlidir.
  • Muafiyet Başvuru formu ektedir.