Dumansız Kampüs Projesi

Hepimizin bildiği gibi sigara kullanımı, sadece sigara içen kişinin değil, çevresindeki herkesin sağlığını tehdit eden ciddi bir sorun. Bu sorunun farkında olan Sakarya Üniversitesi, daha sağlıklı ve temiz bir kampüs ortamı oluşturmak amacıyla önemli bir adım attı. Dumansız Kampüs Projesi ile üniversitemizin tamamında sigara dumanından arınmış alanlar oluşturmayı hedefliyoruz.

Sizin Desteğiniz Çok Önemli!

Haydi, geleceğimize dumansız bir kampüste yön verelim.

Neden Dumansız Kampüs? Sağlıklı Yaşam: Sigara dumanı, birçok hastalığa neden olan zararlı bir madde. Dumansız kampüs ile hem sigara içenlerin hem de içmeyenlerin sağlığını koruyarak, daha sağlıklı bir yaşam sürmemizi amaçlıyoruz.

Temiz Bir Çevre: Sigara izmaritleri ve dumanı, çevremizi kirleten önemli etkenlerden. Dumansız kampüs ile daha temiz ve estetik bir üniversite ortamı yaratacağız.

Uluslararası Standartlar: Projemiz ile üniversitemiz, dumansız hava sahası uygulamalarında uluslararası standartlara uygun bir yönetim sistemi oluşturarak, örnek bir üniversite olmayı hedefliyor.

Toplumsal Sorumluluk: Dumansız kampüs projesi, sadece üniversitemize değil, tüm topluma örnek olacak bir adım. Sağlıklı yaşam bilincini artırmak ve sigara kullanımını azaltmak için hep birlikte çalışacağız.

Projenin Hedefleri:

Dumansız Alanlar Oluşturmak: Üniversitemizin tüm alanlarında sigara içilmesini yasaklamak ve sigara dumanından arınmış alanlar oluşturmak.

Bilinçlendirme Çalışmaları: Öğrenci ve personelin sigaranın zararları hakkında bilinçlendirilmesi ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanması için çeşitli etkinlikler düzenlemek.

Destek Sistemleri Kurmak: Sigarayı bırakmak isteyenler için destek programları oluşturmak ve psikolojik danışmanlık hizmeti sunmak.

Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü'nde sigara içilebilen alanlar ekteki krokide (https://dumansiz.sakarya.edu.tr/tr/icerik/24819/134862/dumansiz-kampus-krokisi) gösterilmiştir. Bu alanlar dışında sigara içmediğiniz için teşekkür ederiz.